Flagermus og Bilag II & IV-arter

Arter

Flagermus, padder, markfirben, mus, blank-seglmos & vindelsnegle

Habitatvision har, bl.a. for at kunne klare særlige opgaver vedr. bilag-II og bilag-IV arter, indrettet eget lydlaboratorium til optagelse og analyse af flagermuse-, padde- og insektlyde.

Flagermus

Ved flagermuse-screening lyttes der efter flagermuselyde (10.000 - 120.000 khz) på udvalgte lytteposter, hvor lyde optages og genspilles 10x langsommere (time expansion for umiddelbar artsbestemmelse) end ved såkaldt heterodyn-gengivelse, - dette letter artsbestemmelse i felten.

De optagne lyde analyseres og verificeres endvidere på PC. 

Eksempler fra Møn

Habitatvision har, bl.a. for at kunne klare særlige opgaver vedr. bilag-II og bilag-IV arter, indrettet eget lydlaboratorium til optagelse og analyse af flagermuse-, padde- og insektlyde.

Dværgflagermus med ca. 56 Khz ”bund-svirp”, og lave socialkald (bund: 16-20 Khz, lyder som grønspætte i time-expansion), Møn, 19/5-2012.

Troldflagermus med ca. 38 Khz ”bund-svirp”, Møn, 19/5 2012.

Vindelsnegle & andre bilag II-arter

Habitatvision tilbyder også overvågning af bilag II arterne Skæv-, Sump- og Kildevældsvindelsnegl. 

Vi har erfaring med bestemmelse af sneglenes levesteder og efterfølgende registrering og bestemmelse af arterne i felten. Vi eftersøger arterne på de egnede levesteder ved hjælp af visuel bestemmelse, indsamling af førnprøver, bankning og ketsjning af vegetation. 

Udbredelsen af Vindelsnegle er dårligt dokumenteret, og det er af stor vigtighed at få kortlagt arterne. De er følsomme overfor forstyrrelse som for eksempel græsning. Blandt andet derfor er vindelsneglene mange steder truede. 

Mundingsåbning af vindelsnegl med de karakteristiske tænder og mundingsform.

Evidensbaseret arbejde

Hos Habitatvision danner forskning grundlag for alt vores arbejde. Vi arbejder hverken med synsninger eller gisninger, tværtimod er evidens det, der danner udgangspunkt for den viden, som vi formidler og bruger i vores undersøgelser. Ligeledes bidrager vi også selv aktivt til forskning inden for vores egne fagfelter såsom botanik, biodiversitet og meget andet.

Udforsk vores forskning